Instagram

Instagram Beyaz Ekran Sorunu (2024)

Son zamanlarda birçok kullanıcı Instagram sosyal medya platformunda beyaz ekran sorunu ile karşı karşıya geldiğini belirtiyor. Instagram beyaz ekran sorunu çoğu zaman sunucu hatasından kaynaklanan bir sorun olsada başka hatalardan da bu durum yaşanabiliyor. Bu sorun sürekli olduğunda can sıkıcı hale gelebiliyor. Instagram kullanıcıları genellikle Instagram açılmıyor beyaz ekran çıkıyor, instagram akış yenilenemedi beyaz ekran şeklinde aldıkları hatayı dile getiriyor.  Instagram beyaz ekran sorununun birden fazla çözümü bulunuyor. Nasıl çözülür sorusundan önce instagram beyaz ekran neden kaynaklanıyor sorusuna cevap ararsak kalıcı olarak çözüm sağlamış oluruz.

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur?

Instagram beyaz ekran sorunu birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Instagram kullanıcıları instagram açılmıyor beyaz ekran hatası alıyorum, Instagram akış yenilenemedi beyaz ekran karşıma çıkıyor gibi konular ile sıklıkla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Peki, Instagram beyaz ekran sorunu neden kaynaklanıyor başlıca sıralayalım.

  • Instagram uygulamasının sunucudan kaynaklanan hataları
  • Uygulamanın sürümünün güncel olmaması
  • Instagram önbelleğinden kaynaklanan sorunların olması
  • Anlık internet kalitesinin düşük olması
  • Akıllı telefonlarda yeterli boş alanın olmaması

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sorunlar Instagram beyaz ekran sorununu tetikleyen başlıca ve sık karşılaşılan sorunlardandır. Çözümleri için doğru adımlar izlendiğinde kalıcı olarak sorunu çözmek mümkündür.

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Çözümü

Instagram beyaz ekran sorununun çözümünde yaşanılan sorunun neyden kaynaklı olduğunu öncelikle bilmeliyiz. Sorunun neden kaynaklandığını belirlemek beyaz ekran sorununu çözümünü kolaylaştıracaktır. 

Instagram Sunucu Hatası

Instagram beyaz ekran hatası Instagram sunucularından kaynaklı hatalar olabilir. Sunucu hatası gibi karşı taraftan kaynaklanan hatalar kullanıcının müdahale edemediği hatalardır. Öncelikle sorunun gerçekten sunucu hatası olup olmadığından emin olmalısınız. Sunucu hatası olduğunu nasıl anlarız diyecek olursanız, diğer Instagram kullanıcılarından sorunun genel mi olduğunu yoksa sadece kendi cihazınızda mı bu sorunu yaşadığını tespit edebilirsiniz. Eğer sorun herkeste yaşanıyorsa Instagram kaynaklı sorun olduğunu anlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Instagram’ın duyurularını yaptığı resmi kanalları takip edebilirsiniz. 

Instagram Sürümünü Güncelleyin

instagram uygulama güncelleme

Instagram sosyal medya platformu kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmak için sürekli olarak uygulamada tasarımsal ve teknik gelişmeler yapmaktadır. Yapılan gelişmeler son sürüm şeklinde cihazlarınızın uygulama mağazasına gelir. Kullanıcılar genellikle uygulamaları güncellemeyi ertelerler. Bu durumda bazı instagram özellikleri eski sürümden dolayı çalışmaz. Instagram sürümünün güncel olmaması genellikle instagram beyaz ekran sorunu, instagram ana sayfa boş görünüyor gibi sorunları beraberinde getirir. Cihazınızın uygulama mağazasına gelerek uygulamayı güncelleyebilirsiniz. Instagram’a tekrar giriş yaparak sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Bu sorunların çözülmesi ve tekrar bu gibi sorunların yaşanmaması için uygulamalarınızı son sürümlerde kullanmanız önerilir.

Instagram Önbelleğini Temizleyin

Instagram uygulaması bazen verileri önbellekten çekiyor. Instagram önbelleğin güncel olmaması verilerin doğru gelmemesine yol açar. Bu nedenle beyaz ekran hatası yaşanabiliyor. Instagram önbelleğini temizleyerek sorunu çözümleyebilirsiniz. Önbellek temizleme işleminden sonra uygulamayı yeniden başlatabilirsiniz.

Android Cihazlarda Önbellek Temizliği Nasıl Yapılır?

android beyaz ekran duzeltme

Android cihazlarda önbellek temizliği için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Telefonunuzun ana ekranından “Ayarlar” uygulamasını açın. Ayarlar menüsünde “Uygulamalar” seçeneğini bulun. Buradan “Instagram” uygulamasını bulup düzenlemek için üzerine dokunun. Düzenleme alanına girdikten sonra “Depolama” ya da “Önbellek” gibi bir seçenek önünüze gelecektir. Depolama veya Önbellek seçeneğini açtıktan sonra önbelleği temizle seçeneğine dokunun.

IOS Cihazlarda Önbellek Temizliği Nasıl Yapılır?

ios beyaz ekran duzeltme

iOS cihazınızın ana ekranında “Ayarlar” uygulamasını açın. Açılan ayarlar ekranında “Genel” seçeneğine dokunun. “iPhone Saklama Alanı“ veya “iPad Depolama” seçeneğine dokunun. Açılan ekranda uygulamalar içerisinden “Instagram” uygulamasını seçin. Instagram uygulama ayarlarında “Uygulamayı Sil” gibi bir seçenek bulunur. Bu seçeneğe dokunduğunuzda uygulamayı telefonunuzdan kaldırmış olursunuz. Sonrasında tekrardan uygulamayı telefonunuza yüklediğinizde önbellek temizleme işlemi gerçekleşecektir.

İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

Instagram beyaz ekran sorunu çoğu zaman internetin yetersiz olduğu durumlarda yaşanıyor. Beyaz ekran sorunu yaşandığında ilk olarak internet bağlantınızı kontrol etmelisiniz. İnternet bağlantınızda sorun yoksa telefonunuzu kapatıp tekrar açabilirsiniz. Bu yöntem klasik bir yöntem olsa da çoğu zaman işe yarıyor. Sorunu düzeltip tekrar Instagram uygulamasını çalıştırdığınızda sorun düzelecektir.

İlginizi Çekebilir: Mutlaka Kullanmanız Gereken 15 Instagram Pazarlama Stratejisi

Cihazınızın Yeterli Alanının Olup Olmadığını Kontrol Edin

Kullandığınız cihazın yeterli boş alanının olmaması uygulamaların doğru çalışmamasına neden olabilir. Yeterli alan olmaması durumunda genellikle uygulamayı açtığınızda uygulama açılıp aniden kapanabilir ya da instagram açılır beyaz ekranda kalır. Uygulamanın verimli çalışabilmesi için cihazınızda alanınızın yeterli olması gerekir. Cihazınızdan gereksiz uygulamaları kaldırarak instagram uygulamasına yer açabilirsiniz. Bu çözüm yolu ile instagram beyaz ekran sorununu çözebilirsiniz.

Instagram beyaz ekran sorunu genellikle yukarıda belirtmiş olduğumuz sorunlardan kaynaklanmaktadır. Yukarıdaki adımları kontrol ederek uyguladığınızda sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. Sorun hala düzelmiyor ise uygulamayı silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek