Instagram Taktikleri

Instagram Profesyonel Hesaptan Nasıl Çıkılır?

Instagram kişisel hesaba geçiş yapamıyorum diyenler hesaplar arasında geçiş işlemlerini nasıl kolay şekilde yapabileceklerini araştırmaya başladılar. Özellikle son dönemde işletme hesapları ile Instagram üzerinden satış gerçekleştiren kişiler yeniden hesaplarını kişisel hesaba çevirmenin yöntemlerini daha sık aramaya başladı.

Instagram’ın kurumsal bir kimlik kazanmasının ardından profesyoneller için özel işletme hesaplarıyla işlem olanağı tanınması birçok kişiye fayda sağladı. Instagram profesyonel hesaptan çıkma işlemleri için basit birkaç adımı takip etmek mümkündür. Peki, Instagram profesyonel hesaptan nasıl çıkılır?

Instagram Kişisel Hesaba Tekrar Geçiş Nasıl Yapılır?

Instagram kişisel hesaba geçiş veya kişisel hesaptan profesyonel hesaba geçiş benzer basit birkaç adım takip edilerek yapılmaktadır. Kullanıcılar bu adımları izleyerek hesaplarını yeniden kişisel hesaba dönüştürebilir. Instagram kişisel hesaba geçme için yapmanız gerekenler ise şöyle:

  • Adım: Profil bölümüne geldikten sonra sağ üst köşede yer alan üç çizgi sembolüne tıklanır.
  • Adım: Açılan pencerede ‘’Ayarlar’’ bölümüne girilir.
  • Adım: ‘’Hesap’’ sekmesine tıklanır.
  • Adım: ‘’Kişisel Hesaba Geçiş Yap’’ seçeneğine dokunarak onay verilir.

Kullanıcıların Instagram üzerinden dilediği zaman Instagram profesyonel hesaptan çıkma işlemini bu adımları takip ederek gerçekleştirmesi mümkündür.

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Kapatılır?

Instagram işletme hesabı kapatma işlemleri için yine profilinizden ‘’Ayarlar’’ bölümüne giriş yaparak işlem gerçekleştirmeniz mümkündür. Ürün tanıtımı veya satışı gerçekleştiren kişilerin herhangi bir nedene bağlı olarak hesaplarını kapatmak istediklerinde ayarlar menüsünden hesap kapatma linkini kullanarak işletme hesaplarını veya kişisel hesaplarını kapatabilirler. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde ilgili ekrana giriş yaptıktan sonra kısa sürede işlem gerçekleştirmeniz mümkündür.

Instagram Profesyonel Hesap Ücretli Mi?

Instagram işletme hesabı günümüzde özellikle daha yerel düzeyde faaliyet gösteren kişilerin sosyal medyanın gücüyle geniş kitlelere ulaşmasını sağlamaktadır. Tamamen ücretsiz olarak profesyonel hesaba geçerek işletme sahiplerinin veya kişilerin hesaplarını daha etkin kullanması ve birçok avantajdan yararlanması mümkündür.

Kullanıcıların dilediği zaman kişisel hesaplarını işletme hesabına dönüştürmeleri mümkün olduğu gibi Instagram profesyonel hesaptan çıkma işlemlerini de aynı kolaylık ile gerçekleştirmeleri mümkündür. Ancak Instagram üzerinden verilecek sponsorlu reklamlar ve diğer bazı hizmetler için ücretli işlemler yapılması mümkündür.

Instagram Profesyonel Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

En çok merak edilen konulardan bir diğeri de Instagram profesyonel hesap kapatma konusudur. Instagram profesyonel hesabınızı kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.
  2. Sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye dokunun.
  3. Hesap‘a dokunun.
  4. Hesap Türünü Değiştir‘e dokunun.
  5. Kişisel Hesaba Geçiş Yap‘a dokunun.
  6. Kişisel Hesaba Geçiş Yap‘a tekrar dokunun.

Bu adımları takip ederek, Instagram profesyonel hesabınızı kapatabilirsiniz. Profesyonel hesabınızı kapattığınızda, aşağıdakiler gerçekleşir:

  • Hesabınız kişisel bir hesaba dönüştürülür.
  • Hesabınızla ilişkili tüm işletme araçları ve özellikleri kaybolur.
  • Hesabınızın takipçileri, gönderileriniz ve gönderilerinize yapılan yorumlar silinmez.

Profesyonel hesabınızı kapatmadan önce, tüm işletme araçlarınızı ve özelliklerinizi indirmenizi veya aktarmanızı öneririz. Bu, işletmeniz için önemli olan tüm verileri korumanıza yardımcı olacaktır.

Yani, Instagram profesyonel hesabınızı kapatmak için yapmanız gereken tek şey, profilinize gidip Hesap menüsünden Hesap Türünü Değiştir‘e dokunmak ve ardından Kişisel Hesaba Geçiş Yap‘a dokunmaktır. Bu adımları tamamladıktan sonra, hesabınız kişisel bir hesaba dönüştürülür ve işletme araçları ve özellikleri kaybolur. Takipçileriniz, gönderileriniz ve gönderilerinize yapılan yorumlar silinmez.

Profesyonel hesabınızı kapatmadan önce, işletmeniz için önemli olan tüm verileri indirmeniz veya aktarmanız önerilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek