Instagram Taktikleri

Instagram Kanal Açma Rehberi

Instagram yayın kanalı, içerik üreticilerinin takipçilerine tek taraflı mesaj göndermesini sağlayan bir Instagram özelliğidir. Takipçiler gönderilen mesajlara kanal içinde ifadelerle tepki verebilirler. Bu kanalda içerik üreticileri en sıkı takipçileri ile etkileşime girme fırsatını yakalar. Kanalda soru/cevap, kanala özel içerik veya gündem sohbeti gibi birçok farklı konuda fikir alışverişi yapma şansı doğar. İçerik üreticileri için takipçileriyle bağ kurması açısından oldukça işlevseldir. Bu yazımızda instagram kanal açma ile ilgili tüm merak ettiklerinizi bulabileceksiniz.

Instagram Kanal Açma Nasıl Kullanılır?

Instagram kanal açma özelliği yalnızca içerik üreticisi hesap türüne sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilmektedir. Hesap türünüz uygunsa yapacağınız işlem zor değildir. Bilgisayar üzerinden kanal kurulumu yapılamaz. Android ve iPhone kullanıcıları aynı adımları izleyerek kanalı kurabilirler. Instagram kanal açma için gereken adımları aşağıdaki gibidir:

  1. Akışta sağ üstte yer alan mesaj simgesine dokunun.
  2. Sağ üstte kalan kalem işaretini seçin.
  3. “Yayın kanalı oluştur” butonuna tıklayın. Buradan kanalınıza isim verebilir, kanalınız için bir hedef kitle seçebilir, kanalınızın kullanma tarihi aralıklarını ayarlayabilir ve kanalınızı profilinizde göstermeyi seçebilirsiniz.
  4. En son adım olarak altta bulunan “Yayın kanalı oluştur” kutucuğuna dokunun.

Kurulumu yaptıktan sonra yine mesajlar bölümünden yayın kanalınızı bulabilirsiniz.Kanalınıza insanları davet bağlantısı ve hikaye üzerinden davet edebilirsiniz.

Instagram Kanal Nedir? Ne İşe Yarar?

Instagram kanalı, içerik üreticilerinin takipçilerinin belirli bir kısmıyla paylaştığı tek taraflı bir gruptur. Sadece içerik üreticilerinin mesajlar gönderebildiği bu grupta, üye takipçiler mesajlara ifade kullanarak tepki verebilirler. Bu grubun işe yarar özellikleri içerik üreticisinin maksadına göre değişiklik göstermektedir.

Ticari hesaplar, ürün tanıtımı yapmak için Instagram yayın kanallarını kullanabilirler. Bunun yanında, sadık müşterilere özel kampanyaları da bu kanallar aracılığıyla duyurabilirler. Aynı şekilde bireysel içerik üreticileri de takipçilerinin isteklerine kulak kabartabileceği bir ortamı yaratma şansını yakalar. Bu kanal üzerinden takipçilerin tepkilerini ölçerek içeriklerini tasarlayabilirler.

Instagram yayın kanallarının bu yönü takipçiler ve sayfalar arasındaki ilişkiyi daha samimi hale getirmeye yarar. Robotik bir ilişkidense karşılıklı etkileşimin olduğu bir durumda da takipçiler/müşteriler daha sadık bir kitle haline dönüşebilir.

Instagram Kanal Nasıl Açılır?

İşletme hesabınızla Instagram kanal açma birkaç adımda yapılabilecek kolay bir işlemdir. Sağ üstteki mesajlar sekmesine girdikten sonra mesajlar sekmesinin sağ üstünde kalan kalem işaretini seçin. Sonrasında “yayın kanalı oluştur” butonu karşınıza çıkacaktır. Bu butondan kanalınıza isim verip davet listesini oluşturmaya başlayabilirsiniz. En son adımda “yayın kanalı oluştur” seçeneğini işaretleyip işleminizi bitirebilirsiniz.

Instagram Kanal Açma Şartları

Instagram kanal açma

Instagram kanal açma için ihtiyacınız olan tek unsur işletme hesabıdır. İşletme hesabınız olduktan sonra, Instagram yayın kanalı açmak için bir engeliniz bulunmaz. Resmen Instagram tarafından engellenmese de hatrı sayılır bir sayıda takipçiniz bulunması yayın kanalı açmanızı daha anlamlı hale getirebilir. Çok sayıda takipçiniz yoksa bile üzülmenize gerek yok, sonuçta yayın kanalları takipçilerle direkt iletişime izin verdiği için yine etkili bir şekilde kullanılabilir.

Instagram Kanal Özelliği Ücretli mi?

Instagram kanal açma ücretsiz bir özelliktir. İşletme hesabınızı da ücretsiz bir şekilde elde edebilirsiniz. Bu durumda herhangi bir para kaybı yaşamadan işletme hesabını ve yayın kanalını etkili bir şekilde kullanma şansını yakalarsınız. Ekstra olarak yan ücretleri sayarsak; yayın kanalınızı başka içerik üreticilerine reklam yoluyla insanlara tanıtabilirsiniz. En fazla harcayabileceğiniz ücret buradadır.

Instagram Kanal Bildirimi Kapatma

Bir Instagram yayın kanalına üye olduktan sonra bildirimlerden rahatsız olduysanız kanalı basit bir işlemle sessize alabilirsiniz. Bunu yapmak için Instagram mesajlar bölmesinden kanalı bulun. Kanal sohbetinin içine girdikten sonra sağ üstteki zil işaretiyle kanalınızı istediğiniz süre zarfı boyunca sessize alabilirsiniz. Belirli süreler (saat, ay) gibi sürelere ek olarak siz aksini yapana kadar süresiz olarak da sessize alabilirsiniz.

Instagram Kanal İsimleri Önerileri

Instagram kanal hesabınıza direkt sayfanızın ismini de verebilirsiniz. Akla ilk gelen isim budur. Ancak eğer herhangi bir konsept için o kanalı açtıysanız konsepte uygun isimlendirme yapmalısınız. Örneğin, belirli müşterilere özel indirimleri bu kanal aracılığıyla duyurmak isterseniz “indirim kanalı” gibi açıklayıcı ve sade isimler kullanabilirsiniz. Ek bir örnek olarak, görüşlerine önem verdiğiniz takipçileriniz için kullandığınız bir kanala da “dilek ve şikayet kanalı” gibi hafif çağrışımlı isimler koyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek