InstagramNasıl Yapılır?

Instagram Reels Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram en popüler sosyal medya platformlarından birisidir. Her geçen gün yeni özellikleri ile kullanıcıların beğenilerini kazanan Instagram uygulamasında instagram reels özelliği de oldukça ilgi gördü. Peki, reels ne demek? Instagram’ın önemli özelliklerinden birisi olan instagram reels içerik üreticilerin kısa videolar düzenlemesine olanak sağlayan instagram özelliğidir. Reels ile kullanıcılar eğlenceli içerikler üreterek paylaşımlar yapabiliyor. Bu yazımızda instagram reels nedir konusunu ele alacağız.

Instagram Reels Nedir?

Instagram reels, Instagram’ın video içerikleri için getirmiş olduğu önemli özelliklerindendir. Instagram reels, kullanıcıların videolarını paylaşmadan önce düzenleyebildikleri, efektler uygulayabildiği, arka plana ses, müzik ekleyebildiği, metin ekleyebildiği Instagram özelliğidir. Instagram reels videolarının uzunlu 90 saniyedir.

Instagram reels ile içerik üreticiler ürünlerini eğlenceli şekilde pazarlayabilir ya da yaratıcı içerikler üretebilirler. Instagram, kullanımı kolay olan instagram reels ile kısa sürede yaratıcı videolar üretmenize olanak sağlar.

instagram reels

Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

Instagram reels kullanımı oldukça basittir. Instagram’ı açtığınızda anasayfa da bulunan “+” simgesine tıklayarak alt kısımda çıkan “Reels Videosu” alanından reels video düzenleme alanına ulaşabilirsiniz. Reels video düzenlemenin ikinci bir yolu da Instagram anasayfadayken ekranı parmağınızla sağa kaydırarak hikaye paylaşma alanına geçerek altta çıkan menüden “Reels Videosu” alanından video düzenlemeye geçebilirsiniz.

Artık reels video düzenlemeye hazırsınız. Bundan sonrası sizin yaratıcılığına kalmış. Instagram reels özelliği ile birbirinden yaratıcı videolar düzenleyebilirsiniz.

Instagram Reels Özellikleri Nelerdir?

Instagram reels ile bir videonun düzenlemesini tek bir arayüz ile yapabilirsiniz. Instagram reels özelliği sayesinde profesyonel video düzenleme araçlarına ihtiyaç duymadan, hızlı şekilde videolar düzenlemenize imkan sunar. Instagram reels editörünün birçok özelliği bulunmaktadır. Peki, instagram reels özellikleri nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim.

Instagram’da takipçi sayınızı organik takipçiler ile arttırmak için Instagram Takipçi Satın Al paketlerimizi inceleyin, uygun fiyatlara takipçi sayınızı yükseltin.

Ses Ekleme

Instagram reels editöründe videolarınıza müzik ekleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde videolarınızı eğlenceli hale getirebilirsiniz. Instagram’ın müzik kütüphanesinde bulunan popüler müzikleri videolarına ekleyebilir ya da kendi belirlediğiniz müzikleri cihazınızdan içeri aktararak ekleyebilirsiniz.

Efektler Ekleme

Videolarınızı eğlenceli hale getirecek efekt özelliği ile hızlı şekilde videolarınızı düzenleyebilirsiniz. Instagram özel efektlerini videolarınıza uygulayabilir, çeşitli animasyonlarla videoları hareketlendirebilirsiniz. Yaratıcı içerikler için Instagram efekt özelliği oldukça eğlenceli bir özelliktir.

Düzenleme Araçları

Instagram reels özelliğinde düzenleme araçları ile videolarınızı hızlı şekilde kesip kırpabilir, hızını ayarlayabilir, metin eklemesi yapabilirsiniz. Video düzenleme araçları ile video düzenleme süresini hızlandırabilirsiniz.

Paylaşım Seçenekleri

Instagram reels videolarını düzenledikten sonra hikayeye ekleyebilir, sohbetten arkadaşlarına gönderebilir ya da sadece profilde reels bölümünde gözükecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Instagram reels videolarınızın aynı zamanda profilde gözükeceği kapak resmin ide istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Kopyalama ve Paylaşma

Instagram kullanıcıları beğendikleri taslakları kopyalayarak, kendi istedikleri gibi düzenleyerek paylaşabilirler. Bu özellik sayesinde kullanıcılar arasında etkileşim hızlı şekilde artmaktadır.

Instagram Reels Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Instagram reels kullanmanın en önemli avantajı videolarınızı hızlı şekilde düzenlenmesine imkan sunmasıdır. Bu sayede zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Instagram reels ile yaratıcı videolar oluşturarak hızlı şekilde videonuzun keşfete düşmesini sağlayabilirsiniz. Daha geniş kitlelere ulaşarak videolarınızın görünürlüğünü hızlı şekilde arttırabilirsiniz.

Popüler videoları yakalayarak siz de akım videoları çekebilir, hızlı şekilde videolarınıza etkileşim alabilirsiniz.

Instagram Reels ve TikTok Benzerlikleri Nelerdir?

Instagram ve TikTok sosyal medya platformu birçok açıdan birbiri ile benzerlik göstermektedir. TikTok tamamen video içeriklerinin paylaşıldığı bir platformdur. Kısa videoların paylaşıldığı TikTok platformu ile Instagram platformunun instagram reels izlenme özelliği birbiri ile benzerlik göstermektedir. Instagram’da da TikTok’ta da video düzenleme, efekt ekleme, arka plana ses ekleme gibi özellikler bulunmaktadır.

Instagram Reels Video Nasıl İndirilir?

Instagram reels videolarının indirilmesini doğrudan yapmaya izin vermiyor. Instagram reels videolarını indirmek için ayrı programlar bulunuyor. Bu uygulamalara arama çubuğuna instagram reels indir yazarak ulaşabilirsiniz.

Instagram doğrudan reels indirmeye izin vermese de reels videolarını taslak olarak kullanarak düzenleme yapmanıza imkan sunuyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek