Instagram Taktikleri

Adım Adım Instagram Şifre Bulma

Instagram şifre bulmanın genel olarak iki yolu vardır. Bunlardan ilki şifre kurtarma, ikincisi ise şifre yenileme yöntemidir. Şifre sıfırlamak, kurtarmaya nazaran daha kolay bir yoldur.  Bu yazımızda her iki yoldan da bahsedeceğiz ve Instagram şifre bulma yöntemleri ile şifrenizi bulmanızı sağlayacağız.


Instagram Şifre Bulma Yöntemleri

Instagram’da şifre bulmak için yapmanız gerekenler oldukça basit birkaç işlemden oluşuyor. Bu işlemler ise şöyle:

  • Instagram’ı tarayıcı veya uygulama ile açın.
  • Giriş yap butonuna dokunun.
  • “Şifrenizi mi unuttunuz?” yazısına tıklayın.
  • Telefon veya e-posta adresinizi girin.
  • “Gönder” düğmesine tıklayın.

Bu adımlardan sonra Instagram, hesabınıza entegra e-mail veya telefon numaranıza şifre sıfırlama bağlantısı gönderir. Bu bağlantı vasıtasıyla yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz. 

İkinci yöntem olan şifre kurtarma yönteminde de mobil uygulama veya tarayıcı ile Instagram’a girerek “giriş yap” seçeneğine tıkladıktan sonra “şifrenizi mi unuttunuz?” bağlantısına tıklayın. Daha sonra “beni hatırla” seçeneğiyle beraber e-posta veya telefonunuzu belirtilen alana girin. Sonrasında “gönder” butonunu işaretleyin. Instagram bu işlemden sonra telefon veya e-postanıza şifre kurtarma formu gönderecektir. Bu formdan işleminizi tamamlayabilirsiniz. 

Instagram Eski Şifre Bulma Yöntemleri

Şifrenizi herhangi bir yere not almadıysanız, unuttuktan sonra eski şifrenizi bulmanız pek mümkün değildir. Bundan dolayı, Instagram eski şifre bulma konusu kullanıcıların başına dert açabilmektedir. Daha öncesinde “beni hatırla” seçeneğini işaretlemediyseniz de bu durum geçerlidir. Eğer daha önce bilgisayar veya mobil aygıt üzerinden Instagram hesabınıza giriş yaptıysanız şifrenizi öğrenmek için şu adımları kullanabilirsiniz:

  • Tarayıcı ayarlarınızdan şifreler bölümüne gidin.
  • Tarayıcınızda birçok farklı siteye ait kaydedilmiş şifre göreceksiniz. Bu şifreler arasından Instagram şifrenizi bulmak için şifreler içinde arama kısmına “instagram” yazın. Şifrenizi orada görebilirsiniz.
  • Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız, Instagram şifreniz iCloud’da kayıtlı olabilir. iCloud yardımıyla şifrenizi bulma şansınız var. 

Telefondan Instagram Şifre Bulma

Telefondan instagram şifre bulma

Telefonunuzdaki işletim sistemine göre Instagram farklı seçenekler sunmaktadır. Eğer bir iOS kullanıcıysanız yapmanız gereken adımlar şunlardır:

  • Facebook, e-posta veya telefon numaranızı kullanmanız gerek.
  • Giriş ekranında “Giriş yap” seçeneğinin üstündeki “Şifremi unuttum” butonuna tıklayın.
  • “Kullanıcı adı” veya “telefon” seçeneğini işaretleyin.
  • Kullanıcı adınızı, telefon numaranızı veya e-posta adresinizi girdikten sonra ilerleyin. 
  • Şifrenizi yenilemeniz için e-postanıza veya telefonunuza bir bağlantı gönderilecektir. 

Eğer bir Android kullanıcıysanız yapmanız gerekenler şunlardır: 

  • Giriş ekranında “Giriş yapmakla ilgili yardım al” butonuna tıklayın.
  • Kullanıcı adı, e-posta adresi veya telefon bilgilerinizi kullanın veya “Facebook ile Giriş Yap” seçeneğine dokunun. 
  • “İleri”’ye tıklayın ve ekrandaki talimatları takip edin. 
  • Şifrenizi yenilemek için e-posta veya telefonunuza Instagram tarafından bir bağlantı ulaştırılacaktır. 

Tüm bu seçenekler işe yaramadıysa veya yardım almanız gerekiyorsa, Instagram destek ekibiyle iletişime geçin. Sorununuzu anlatın ve size uygun çözüm yolları bulmalarını isteyin. Gerçekten hesap size aitse Instagram hesabınıza ulaşmanıza yardımcı olacaktır. 

Instagram Şifre Bulma Linux

Windows ve iOS işletim sistemlerinden oldukça farklı bir işletim sistemi olan Linux, bazen kullanıcılarına zorluk çıkartabilir. Ancak Instagram şifrenizi Linux üzerinden bulmak için de yapmanız gerekenler hemen hemen aynıdır. Linux için özellikle farklı bir yol yoktur. Eğer Linux terminal vasıtasıyla komut kullanarak şifre kurtarmak istiyorsanız ve sorun çıkıyorsa, Instagram teknik ekibine danışmak en mantıklı iş olacaktır. 

Linux’ta acemiyseniz önünüze her çıkan Linux şifre kurtarma yollarına başvurmamanız gerekir. Bunun nedeni, hesabınızın kötü niyetli kullanıcılar tarafından çalınması ihtimalidir. Çünkü, Linux terminal üzerinden bilgilerinizi açık hale getiren kodları bilmeden kullanabilirsiniz. Linux tarayıcıları üzerinden Instagram giriş sayfasına girerek “şifremi unuttum” seçeneğinin ardından Instagram’ın size yönlendirdiği yönergeyi takip edin. En sonunda sunduğunuz iletişim kanalı aracılığıyla şifre kurtarma bağlantısını elde edebilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek