Twitter Rehber

Twitter Dil Değiştirme Ayarları

Twitter, dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından birisidir. Yapısı itibari ile diğer platformlardan da ayrılmaktadır. Ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı olan Twitter’da en çok merak edilen konulardan birisi de dil değiştirme ayarlarıdır. Bu yazımızda Twitter dil değiştirme ayarları hakkında bilgi verip, Twitter dilini nasıl istediğiniz gibi değiştirmenizi anlatacağız.

Twitter Dil Değiştirme Nasıl Yapılır?

Twitter’da kullanabileceğiniz pek çok dil seçeneği mevcut. Ayrıca, değiştirdiğiniz dil kullanıcılarınızı veya cihazınızda Twitter kullanan diğer kullanıcıları etkilemez. Sadece, bu ayarı yaptığınız hesabının dil ayarı değişmiş olur. Oldukça basit birkaç adımdan adımdan oluşan dil değiştirme işlemi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Biz bu yazımızda İngilizce olan bir Twitter hesabını Türkçe olarak ayarlamayı göstereceğiz. Bu adımları izleyerek Twitter dil değiştirme işlemini yapabilirsiniz.

  1. Settings and Privacy yani ayarlar ve gizlilik butonuna tıklayın.

twitter ayarlar ve gizlilik

2. Accessibility, display and languages butonuna tıklayın.

dil değiştirme ayaları

3. Languages butonuna tıklayın.

dil ayarları

4. Display languages butonuna tıklayın ve istediğiniz dili seçin.

dil değiştirme ayarları

Son olarak ise karşınıza çıkan ekrandan istediğiniz dili seçebilir ve Twitter’ı istediğiniz dilde kullanabilirsiniz. Tüm işlemleri yaptıktan sonra ayarları kaydet butonuna basmayı unutmayın.

Twitter Dil Değiştirme Mobil

Twitter’da mobil cihazlar için ayrı bir şekilde dil değiştirme işlemi yapmanıza gerek yok. Yukarıda yer alan adımları aynı şekilde mobil cihazınız için de uygulayarak telefonunuzdan da Twitter dil tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Ancak, yine de aşağıda yer alan adımları takip ederek mobil için de dil değiştirme ayarlarını yapabilirsiniz.

  1. Uygulamayı Açın ve Profilinize Gitin: Twitter uygulamasını açın ve ana ekranın altında bulunan profil simgesine dokunun.
  2. Ayarlar ve Gizlilik’e Dokunun: Profil sayfanızda, ekranın üst kısmında yer alan üç çizgiye (hamburger menüsü) dokunun ve açılan menüden “Ayarlar ve gizlilik” seçeneğine dokunun.
  3. Dil Ayarlarını Bulun: “Ayarlar ve gizlilik” menüsünde, “Hesap” bölümüne gidin ve “Dil” seçeneğini bulun. Bazı durumlarda, bu ayar “Hesap ayarları” altında yer alabilir.
  4. Dilinizi Değiştirin: “Dil” ayarlarına dokunduğunuzda, mevcut dillerin bir listesini göreceksiniz. Buradan, kullanmak istediğiniz dili seçin.
  5. Onaylayın: Yeni dil seçiminizi yaptıktan sonra, gerekiyorsa değişiklikleri onaylamak üzere ekranda beliren düğmeye dokunun.

İlginizi Çekebilir:

Instagram Dil Değiştirme

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek