Instagram Taktikleri

Instagram Dil Değiştirme Nasıl Yapılır?

 Instagram uygulamasını arzu etmediğimiz bir dilde kullanmak bizim için bir sorun olabilir. Neyse ki, bu sorunun çözümü zorlayıcı değildir. Birkaç ufak adımla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Instagram’ın global olma özelliği sayesinde birçok dile özel uygulama hizmeti sunması bu sorunun kolay çözülmesine önayak olmaktadır. Bu yazımızda instagram dil değiştirme konusuna detaylı bir şekilde değineceğiz.

Instagram Dil Değiştirme

Instagram dil değiştirme ayarı Android/iOS ve bilgisayar üzerinden farklı şekillerde yapılabilir. Mobil Android ve iOS işletim sistemlerinde uygulama kullanarak sadece uygulamanın dilini değiştirebilirsiniz. Ancak bilgisayar üzerinden internet sitesi ayarı olarak Instagram dili değiştirmek şu anda mümkün değildir. Bunun çözümü olarak tarayıcı dil seçeneklerinden istediğiniz dili ekleyip kullanmak sunulabilir. 

Dil değiştirme ayarları kesinlikle zorlayıcı değildir. Her kullanıcının anlayabileceği şekilde basit bir şekilde düzenleme yapılabilir. Instagram resmi sayfasında veya farklı blog sitelerinde çözüm yolları sunulur. Ekstra bir sorun yaşadığınız takdirde Instagram destek ekibine de ulaşabilirsiniz. 

Instagram Dil Değiştirme İngilizce’den Türkçe’ye Çevirme

Android mobil uygulama üzerinden Instagram dil değiştirme ayarı yapmak istiyorsanız, şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Sağ üstteki simgeye veya sağ alttaki profil resminize tıklayarak profilinize gidin.
  • Sağ üstteki seçenek simgesine dokunup “setting and privacy” bölmesine gidin.
  • “Your app and media” kısmından “Language” seçin.
  • Kullanmak istediğiniz dili bulup tıklayın.

 Bu basit işlemle istediğiniz dilden Türkçe’ye geçiş yapabilirsiniz. Android uygulamada herhangi bir sorun yaşamadan dil değiştirmek çok kolaydır. Eğer Android uygulama üzerinden dil değiştirme sorunu yaşarsanız, önbellek temizleme, telefonu yeniden başlatma veya uygulamayı silip yeniden kurma gibi sorun çözücü ve basit yöntemlere de başvurabilirsiniz. 

Instagram Dil Değiştirme İngilizce’den Türkçe’ye Çevirme iPhone

Mobil uygulama üzerinden Instagram dil değiştirme iPhone ayarı yapmak istiyorsanız, şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Sağ üstteki simgeye veya sağ alttaki profil resminize tıklayarak profilinize gidin.
  • Sağ üstteki seçenek simgesine dokunup “setting and privacy”ne gidin.
  • “Your app and media” kısmından “Language” seçin.
  • “Continue” işaretleyip Türkçe (Turkish) bulup talimatlarla bulup tıklayın. 

Bu işlemle iPhone üzerinden İngilizce’den Türkçe’ye geçiş yapabilirsiniz. iPhone üzerinden de aynı Android’de olduğu gibi yorucu bir işlem gerekmeden arzu ettiğiniz dille Instagram’ı kullanabilirsiniz. Sorun yaşadığınız takdirde uygulama veya aygıt güncellemesi gibi ekstra adımlarla işleminizi kolaylaştırabilirsiniz. 

Instagram Dil Değiştirme PC

Instagram dil değşitirme PC

Bilgisayar üzerinden Instagram kullanmak mobil uygulamaya göre daha az esneklik sağlar. Çünkü Instagram aslen bir mobil uygulamadır ve mobil aygıtlara hizmet sunmayı birincil hedef olarak belirler. PC üzerinden kullanmak herhangi bir belirgin soruna teşkil etmese de mobil uygulamada bulunan ayarların hepsini tarayıcı sürümünde bulamamaktayız. Bu ayarlardan bir tanesi de maalesef dil değiştirme ayarıdır. 

Maalesef Instagram dil değiştirme şu anda masaüstü versiyonda kullanılamamaktadır. Dil değişiminin site üzerinden yapamazsınız. Bunun alternatif yolu olarak ancak site ayarları kullanarak dili değiştirme şansınız vardır. Alternatif de olsa istediğiniz dile ulaşmanızı sağlayacak birkaç basit adım vardır. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Chrome tarayıcınızı masaüstü veya laptop bilgisayarınızda açın ve Instagram’a giriş yapın. 
  • Chrome ayarlarına gidin. 
  • Soldaki dil seçeneğine tıklayın.
  • Tercih edilen diller seçeneğindeki dil ekleme seçeneğine tıklayın.
  • Dili ekledikten sonra seçiminizi yapın. 
  • Sonra Instagram adresinize gidip sayfayı yenileyin. 
  • Tercih ettiğiniz dili göreceksiniz.

Bu yöntemle sadece Instagram üzerinde dili değiştiremezsiniz ancak Instagram’ı istediğiniz dil ile kullanmak için alternatif bir yol olarak karşımıza çıkar. İleride gelecek güncellemelerle dil değiştirme ayarını Instagram sitesi için kullanabilmenizi sağlayacak eklentiler getirilebilir. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek