Genel

Spotify Kullanıcı Adı Değiştirme – Bulma

Spotify, milyonlarca abonesi olan çevrimiçi bir müzik-podcast dinleme uygulamasıdır. Öğrenci ve tam abonelik gibi farklı türde aboneliklere sahip platform, dünyada en yaygın müzik uygulamasıdır. Bu yaygınlığın nedeni, Spotify’ın sahip olduğu farklı özelliklere dayanır. Uygulama içerisinde, arkadaşlarınızın tasarladığı listeleri kaydedip dinleyebilirsiniz veya ortak listeler oluşturabilirsiniz. Dünyada neredeyse her sanatçı tarafından kullanıldığı için müziklere ulaşamama sıkıntınız da olmaz. Her kullanıcı kendine bir kullanıcı adı seçer. Bu kullanıcı adı arkadaş etkinliğiniz açık olduğunda diğer kullanıcılara müzik dinlediğiniz anda gözükür.

Ancak isim değişikliği istediğinizde bazen Spotify kullanıcı adı değiştirme için programın hangi kısmına girmeniz gerektiği konusunda kafanız karışabilir. Bu yazımızda sizlere Spotify kullanıcı adı bulma ve değiştirme konusunda yardımcı olacağız.

Spotify Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Spotify kullanıcı adı değiştirme işlemi çok karışık bir işlem olmasa da, tamamen gözünüze çarpan bir seçenek olarak arayüzde yer almadığı için bulması zor olabilir. Cep telefonu ve tablet üzerinden Spotify kullanıcı adı değiştirme için ilerlemeniz gereken yol şöyledir:

  1. • “Ana sayfa” (ev işaretiyle gösterilir) seçeneğine dokunun.
  2. • “Ayarlar”a geçin.
  3. • “Profili görüntüle” butonunu göreceksiniz, ona tıklayın.
  4. • “Düzenle” düğmesine dokunun.
  5. • Değiştirmek için kullanıcı adınıza dokunun. İsim dışında profil fotoğrafınızı da buradan değiştirebilirsiniz.
  6. • Son adım olarak “Kaydet” deyin.

Böylece Spotify kullanıcı adınız değişecektir. Değişikliği göremediyseniz uygulamayı kapatıp tekrar açın. Kullanıcı adı değiştirme sorunu yaşarsanız Spotify teknik ekibe başvurabilirsiniz.

Bilgisayardan Spotify Kullanıcı Adı Değiştirme

Ek olarak bilgisayar üzerinden de değişiklik yapılabilmektedir.Bilgisayar üzerinden Spotify kullanıcı adı değiştirme için:

  1. • Üstte yer alan profil resminize dokunun ve “Profil” seçeneğini belirleyin.
  2. • Profil adınıza tıklayın ve ayrıntıları düzenleyin.
  3. • En son adım olarak “Kaydet” seçeneğine dokunun.

Görüldüğü üzere, Spotify üzerinden kullanıcı adı bulunması ve değiştirilmesi birkaç adımda halledilebilen işlemlerdir. Bilgisayar için Spotify uygulaması ve tarayıcı vasıtasıyla bu yöntemle kullanıcı adı değiştirebilirsiniz. Sorun yaşamanız halinde güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın.

Spotify’da dinlenme sayınızı arttırmak için Spotify aylık dinleyici satın al paketlerimizi inceleyin.

Spotify Kullanıcı Adı Nerede?

Spotify kullanıcı adınız profilinizde bulunmaktadır. Spotify kullanıcı adı bulma için uygulama veya bilgisayar üzerinden profilinizi görüntülemeniz gerekmektedir. Eğer kullanıcı adınızı daha önce hiç değiştirmediyseniz, karşınıza çıkan isimlerden hangisi kullanıcı adınız bilemeyebilirsiniz. Ancak düzenleyebildiğiniz isim sizin kullanıcı adınızdır. Spotify üzerinden ID gibi ayarları siz düzenleyemezsiniz.

Spotify Kullanıcı Adı Bulma

Spotify Kullanıcı Adı bulma

Spotify kullanıcı adı bulma bazı kullanıcıların canını zaman zaman sıkabilmektedir.Bunun nedeni, anasayfa arayüzünde kullanıcı adıyla ilgili herhangi bir bilgi veya buton görünmemesi olabilir. Hem bilgisayar üzerinden hem de cep telefonu ve tablet üzerinden Spotify kullanıcı adı bulma için gerekli fonksiyonlar Spotify’da mevcuttur.İstediğiniz cihazla kullanıcı adınıza erişebilirsiniz.

Kullanıcı adınızı görüntüleyebilmek için önce profilinize geçiş yapabilmeniz gerekmektedir. Bunun için ana sayfadan ayarlar sekmesine ilerlemelisiniz. Sonrasında profili görüntülemek için “profili görüntüle” seçeneğine dokunun. “Düzenle” düğmesine dokunduktan sonra kullanıcı adınız karşınıza çıkacaktır. Eğer herhangi bir değişiklik istiyorsanız, buradan hem kullanıcı adınızı hem profil resminizi değiştirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek