Genel

Facebook Reklam Hesabı Kısıtlandı Hatası Çözümü

Facebook reklam hesabı kısıtlandı hatası zaman zaman reklam kullanan ticari hesapların karşısına çıkmaktadır. Reklam kısıtlamaları kullanıcıları kötü deneyimlerden koruma amacıyla reklamverenleri kısıtlamaya yönelik alınan önlemlerdir. Bu önlemler Meta Reklam Standartları kapsamında değerlendirilir. Bu yazımızda Facebook reklam hesabı kısıtlandı hatası çözümü hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Facebook Reklam Hatası Hangi Durumlarda Ortaya Çıkar?

Facebook reklam hatasının ortaya çıktığı durumlar arasında şu durumlar yer alır:

  • Bir reklamverenin hesabının el değiştirdiğinden şüphelenildiğinde,
  • Reklamveren hesap güvenliği için iki faktörlü kimlik doğrulaması gerekliliklerini kullanmadığında,
  • Reklamveren yeni olduğunda. Bu evrede, reklamveren adeta bir stajyer gibi Meta ilkelerine uyuyor mu izlenir. Eğer Meta ilkesi ihlali yoksa, reklam hesabı kısıtlamasına uğramaz. 

Çözüm için ihlallere uygun reklam verme işleminizi veya hesap kalitenizi Meta’ya kontrol ettirebilirsiniz. İlk olarak kimlik onayınızı gerçekleştirmeye özen gösterin. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra “Kişisel Bilgiler” kategorisi içerisinde “Kimlik Onayı” sayfasında kimlik onayınızı yapabilirsiniz. Kısıtlamada bir hata olduğunu düşünüyorsanız “Hesap Kalitesi” kısmında bir değerlendirme talep edebilir ve form göndererek iletişim kurabilirsiniz. 

Facebook Reklam Hesabı Kısıtlandı Hatası Nedir?

Facebook reklam hesabı kısıtlandı hatası, Meta’nın reklamlarınızda Meta ilkelerine aksi yönde örnek teşkil edecek durumlar bulunmasından kaynaklanır. Bu kısıtlamalar reklam hesabınızı geçiçi veya kalıcı şekilde etkileyebilir. Öncelikle ödeme yönteminize dikkat edin. Reklam hesabıyla ödeme yapılacak kart aynı isme sahip olmalıdır. Bu kart ve kişisel imaj hırsızlıklarına karşı alınan bir önlemdir. Ödeme şeklinizde bir sorun yoksa sorun farklı nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu farklı nedenler şöyle sıralanabilir: 

  • Sahte Facebook profili kullanımı ihlal teşkil eder. Sahte profiller tespit edilip reklam kullanımları durdurulur. 
  • VPN ve Proxy kullanımı da reklam kısıtlaması gelmesine sebep olabilir. Algoritma şüpheli hareket olarak algılamaktadır. 
  • Tekrar eden ve spam hareketler reklam verme işleminizi sekteye uğratır. Daha organik ve özgün yöntemler seçin.
  • En son olarak reklam ilke ihlalleri kısıtlamaya neden olabilir. Reklam ilkelerini iyi kavradığınızdan emin olun. Böylece ilkelere göre reklam verme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Görüldüğü üzere, ödeme yönteminden ilke ihlallerine kadar birçok nedenden dolayı reklam hesabı kısıtlaması gelebilmektedir. Bu soruna önceden bir önlem almak için, reklam vermeden önce de Meta ekibiyle iletişime geçilebilir. Böylece fark etmeden bir ihlal yapmanın önüne geçebilirsiniz. 

Facebook Reklam Hesabı Kısıtlandı Hatası Nasıl Çözülür?

facebook reklam kısıtlandı hatası

Facebook reklam hesabı kısıtlandı hatası aldığınız zaman uygulanabilecek en iyi çözüm, Meta Reklam Standartları ilkelerine uygun bir şekilde yol almaya başlamaktan geçer. Uygun gereklilikleri karşıladığınız andan itibaren, reklam kısıtlamanızın kalkması için Meta’ya itiraz edebilirsiniz. İtiraz sonucunda uygun görülürse reklam kısıtlamanız kaldırılacaktır. 

Facebook Müşteri Hizmetlerin Nasıl Ulaşılır? diye merak ediyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu standartlarda tekrar edici ve yanıltıcı reklamlar gibi ihlale sebep olan reklamlar verilmesi net bir şekilde yasaklanmıştır. Dolayısıyla reklam verme şeklinizi gözden geçirin. Eğer verdiğiniz reklam fazla tekrar ediyorsa veya yanıltıcı ögeler içeriyorsa reklam politikanızı değiştirin. Buna ek olarak, reklamlarınızda telif hakkına sahip olan medyalar kullanmamaya özen gösterebilirsiniz. Herhangi bir hak ihlali de Meta’nın reklam kısıtlamalarına neden olabilir. 

Tüm bunları uyguladıktan sonra da Meta ekibiyle iletişime geçip verdiğiniz reklamların veya hesabınızın güvenilirliği hakkında görüş alışverişi yapmanız mümkün olabilir. Eğer haksız bir şekilde kısıtlandığınızı düşünüyorsanız mutlaka irtibat kurun. Başka bot hesapların verdiği reklamlar algoritmanın karışmasına ve hesabınızın haksız bir şekilde kısıtlanmasına yol açmış olabilir. 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Whatsapp Destek