Youtube Taktikleri

YouTube’da Çocuklar İçin Nasıl İçerik Üretilir?

Youtube’da çocuklar için video fikirleri kapsamında çocuklara özel içerikler, yeni nesil oyuncak ve oyunlar üreterek yapılmaktadır. Yeni nesil çocuklar, video izlemeyi çok sevdiklerinden videonuz içerisinde yapabileceğiniz konseptler şu şekilde verilmiştir:

  • Masal,
  • Ninni,
  • Oyunlar,
  • Yeni nesil oyuncaklar,
  • Kolik sesler,
  • Çizgi film ve kahramanlar hakkında videolar olabilir.

Bebeklerin kolay bir şekilde uyumaları için dinletilen ninni ve kolik sesleri açan ebeveynler, Youtube uygulaması üzerinden bu gibi çeşitli videoları sık sık kullanırlar. Bundan dolayı da bebek ve çocukların sevdiği müzik, video gibi içerikler oldukça yoğun ilgi görerek popüler hale gelmiştir. Yapılan küçük araştırmalar sonucunda kolik sesler ve yukarıda verilen diğer içerik videoları yükleme işlemi size katkı sağlayacaktır.

Eğlence İçeriğine Sahip Hesaplar Hangileridir?

Videolarında eğlence içeriği olan Youtube hesapları, Youtube üzerinden anında pek çok kullanıcıyla buluşturulan aktif içeriklerden birisidir. Özellikle de kendini göstermek ve farklı içeriklere sahip olmak isteyen kullanıcılar, yaratıcı ve sıra dışı birçok içerik üreterek dikkat çekmek isterler. Yaratıcı denildiğinde ise akıllara yalnızca video içeriği gelmemesi gerekir. Özgün olduğu gibi aynı zamanda merak uyandıran ve markanızı öne çıkaran hesapların içeriklerindeki bir oyun, mekanların anlatıldığı vlog videoları gibi çeşitli içerikler mevcuttur. Sosyal medya üzerinden gün içerisinde yapılan birçok aktivite sonucunda eğlence içeriği üreten hesaplar ile popüler hale gelmeniz söz konusudur. Yaratıcı ve eğlence barındıran içerikleriniz ile rekabet seviyesi artacak, Youtube’da hiç görülmemiş video fikirleri ile içerik kaliteniz artarak hesabınız popülerleşecektir.

Youtube Videonuzun Kitlesi Nasıl Belirlenmektedir?

Youtube’da videolarınızın kitlesini belirlemek için Youtube Studio üzerinden “çocuklara özel” ya da “çocuklara özel değil” seçeneği bulunur. Kitlenizi iki şekilde belirleyebilirsiniz:

  • Kanal seviyesinde: Bu seçenek ile mevcut olan ve ileri tarihlerde yükleyeceğiniz videoları “çocuklara özel” ya da “çocuklara özel değil” biçiminde ayarlamanız sağlanır.
  • Video seviyesinde: Bu seçenek ile ise mevcut ya da ileri tarihlerde yükleyeceğiniz her videoyu “çocuklara özel” ya da “çocuklara özel değil” biçiminde ayrı ayrı ayarlamanız sağlanır. Video bazında bir kitle belirleme işlemidir.

Youtube Videolarınızı Çocuklara Özel Olarak Seçince Neler Olur?

İçeriklerinizi çocuklara özel şeklinde işaretlediğiniz zaman içeriklerde veri toplama ve kullanımı kısıtlanmış olur. Bu sayede yorum ve bildirim gibi çeşitli özellikleri kısıtlama ya da devre dışı bırakmak gerekir. Bu özelliklerden en önemlisi ise COPPA (Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası) ya da geçerli olan diğer yasalar uyarınca çocuklara uygun olarak hazırlanmış içeriklerde, kişiselleştirilmiş reklamlar bulunmaz. Çocuklara uygun içeriklerde reklam yayınlamamak, içerikleri “çocuklara özel” şeklinde işaretleyen bazı kullanıcıların gelirinde bir düşüş gözlenebilir. bu süreç bazı kullanıcılar için kolay bir durum değildir. Ancak COPPA ve geçerli diğer yasalara uymak adına gerekli bir işlemdir.

Youtube Uygulamasında Ebeveyn Kontrolü Nasıl Yapılmaktadır?

Youtube’da ebeveyn kontrol işlemi anne ve babaların çocuklarının uzun süreler boyunca içerik izlememelerini ya da çocuklara uygun olmayan içerikleri izlemelerine engel olan bir uygulamadır. Youtube üzerinden bu yöntemi aktif hale getirmek için şu adımlar takip edilebilir:

  • Google Chrome kullanılarak Youtube “kısıtlı mod” aktif hale getirilmelidir.
  • Youtube ana sayfasının sağ üst bölümünde bulunan “giriş yap” kısmı bulunmaktadır.
  • Bu kısmın sol tarafından bulunan üç nokta simgesine tıklamalısınız.
  • Karşınıza çıkan ekranın alt kısmındaki “kısıtlı mod” bölümü görünecektir.
  • Bu modu kapalı duruma getirmek yeterli olacaktır.

Tüm bu aşamaların sıralı bir şekilde uygulanması sonucu, çocukları onlara uygun olmayan videolardan uzak tutmak oldukça kolay bir durumdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek