Genel

WhatsApp Mesaj Gitmiyor, İletilmiyor Sorunu

Whatsapp uygulamasında mesaj gitmeme ve iletilmeme problemi, bazı zamanlarda görülebilmektedir. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Bu sebeplerden biri Whatsapp’ın sunucusu kaynaklı olabilmektedir. Zaman zaman Whatsapp sunucularında çökme ya da yavaşlamalar olabilir. Bu durum ise Whatsapp kullanıcılarının sohbet etmesini engelleyen bir etken olmaktadır. Whatsapp’ta mesaj gitmeme problemi, kullanıcılar için büyük bir sorun teşkil edebilmektedir. Kullanıcılar, mesaj atmak istedikleri kişiye mesaj gönderemeyebilir ya da mesaj alamayabilir. Bu durumda uygulanabilir pek çok yöntem vardır.

WhatsApp Mesaj Gitmiyor Sorununun Nedenleri Nelerdir?

Whatsapp uygulamasında mesaj iletilmeme probleminin nedenleri şu şekilde verilmiştir:

  • Cihazınızın internete bağlı olduğuna ve internetin de çalıştığına emin olmanız gerekmektedir.
  • Telefonunuzun yeniden başlatılması ya da kapatıp açılması gerekebilir.
  • Mesaj gönderilen kullanıcı, sizi engellemiş olabilir.
  • Uygulamayı indirdiğiniz zaman en başta yapmanız gereken doğrulama işlemini doğru bir şekilde yapmamış, tamamlamamış olabilirsiniz.
  • Whatsapp uygulaması üzerinden mesaj atmak istediğiniz kişinin numarası, cihazınıza doğru bir şekilde kaydedilmemiş olabilir.

Bu gibi durumlarda yanlışları düzeltip yetkililerden yardım alabilirsiniz.

Whatsapp Mesaj Gitmeme Problemi için Çözümler Nelerdir?

Whatsapp uygulamasında mesaj gitmeme sorununu, eğer ki size bağlı bir problem ise bu konuda uygulanabilecek 2 yöntem bulunmaktadır. Bunlar:

  • Cihazınızın tarih kısmını kontrol etmek,
  • Cihazınızın saat kısmını kontrol etmek olacaktır.

Eğer ki bu iki kısım yanlış ise düzeltilmelidir. Bu kısımlarda herhangi bir problem yoksa diğer bir çözüm yöntemi ise Whatsapp uygulamasının doğrulanmış olmasıdır.

Uygulamanın doğrulanması ile hala sorun devam ediyor ise Whatssapp verilerini ve ön belleği temizleyebilir, depolama alanında yer açmak için bu adımları uygulayarak çözüme kavuşabilirsiniz. Çok az görülse de eğer ki Whatsapp’ta depolama alanı tamamen dolu ise bu da problemlere sebebiyet vermektedir.

Telefon numarası yanlış girildiyse bu da hataya neden olmaktadır. Bu sorunun düzeltilmesi gerekmektedir. Tüm bu çözüm yöntemleri ile hala Whatsapp’ta mesaj gitmiyor, iletilmiyor sorunu varsa cihazı yeniden başlatabilir, modeme yakın olarak uygulamaya giriş yapabilir ve uygulamayı güncelleyebilirsiniz. Bu çözüm yöntemlerini uyguladıktan sonra sorun hala devam ediyor ise yetkililer ile görüşebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek