Tiktok Rehber

TikTok Canlı Yayın Yasağı Nasıl Kaldırılır?

TikTok uygulamasının canlı yayın yasağı kaldırma işleminde ilk olarak cezanın detayları incelenmelidir. TikTok kalıcı canlı yayın yasağı ortaya çıkması genel olarak;

  • Süreli yasaklar,
  • Süresiz yasaklar şeklinde ikiye ayrılmaktadır.

Süreli yasaklarda canlı yayın yasağı ortaya çıkmasından itibaren gelen itirazlar değerlendirilmeye alınmaktadır. Bu değerlendirilme süresi nispeten uzundur. Süreli yasaklar için itiraz işlemleri için uygulanması gereken adımlar aşağıdadır:

  • İlk olarak profile giriş yapılmalıdır.
  • Ardından profil kaydırılarak ayarlar sekmesi bulunmalıdır.
  • Bu sekme sizleri bir problem rapor et kısmına yönlendirecektir.
  • Uygun bulunan bir başlık ve başlığın detayları ilgili sisteme gönderilmelidir.

TikTok Canlı Yayın Engeli Ne Demektir?

TikTok uygulamasının engel tanımı TikTok uygulamasının otomatik olarak oluşturduğu bir hata şeklinde yapılabilmektedir. Bu yasak kullanıcılara bildirilen topluluk kurallarına uyulmaması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Herhangi bir TikTok kullanıcısının böyle bir hata ile karşılaşabilmesi için başka bir kullanıcı tarafından şikayet edilmiş olması şarttır.

TikTok Kalıcı Canlı Yayın Yasağı Neden Olmaktadır?

TikTok’taki kalıcı yasağın nedeni genel olarak uygulamanın kendi topluluk kurallarının zedelenmesinden kaynaklıdır. TikTok kalıcı canlı yayın yasağı belirtilen kurallara uymayan hemen her kullanıcıya gelmektedir. TikTok kurallarının ne olduğu hakkında daha detaylı bir bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar TikTok uygulaması üzerinde yer alan topluluk kurallarını okuyabilmektedir.

TikTok Kalıcı Canlı Yayından Yasaklanma Hatası Düzeltilebilir Mi?

TikTok kalıcı canlı yayın yasağı düzeltme işlemi daha önce TikTok uygulaması üzerinden ceza yemiş insanlar için önemlidir. TikTok kalıcı canlı yayın yasağı uygulamanın topluluk kurallarına riayet etmeyen hesaplara ya da başka bir hesap tarafından şikayet alan hesaplara verilmektedir. Yasaklanma hatasının en belirleyici unsuru ise kurallara uyulmamasından sonra hesaba gelen ihtar uyarısının dikkate alınmamasıdır. İhtarın dikkate alınması hesabın kalıcı olarak engel yememesi açısından bir hayli önemlidir. Eğer hesaplar haksız bir muameleye uğradıklarını düşünüyor iseler itiraz haklarını kullanarak TikTok uygulama yöneticilerine bir başvuruda bulunabilir. Bu durumda sorunun detayları incelenerek gerekli olan düzenlemeler yapılabilmektedir. Düzenleme sonrasında hesabın canlı yayın engeli bütünü ile ortadan kalkabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek