Instagram

Instagram Trial Özelliği Nedir?

Instagram, Trial özelliği üzerinde çalışmalara başladı. İçerik üreticilerinin Reels videolarını takipçilerine göstermeden deneme yapmalarına olanak tanıyan Trial özelliği, türkçeye Deneme olarak çevrilmektedir. Yani “Instagram Deneme Özelliği” şeklinde de bunu görebilirsiniz. Bu özellik sayesinde içerik üreticilerinin yayınlayacakları içerikleri test etmeleri amaçlanmaktadır. Trial özelliği kullanılarak yayınlanan içeriklerin analizleri Instagram tarafından sağlanacak. Analizler içerisinde oynatma, beğeni, yorum ve paylaşım gibi bilgiler yer alacak. Analizleri takip eden içerik üreticileri videoyu takipçilerine paylaşmaya ya da arşivlemeye karar verebilecek.

Deneme modu olarak da isimlendirilen Instagram Trial özelliği, bazı kullanıcıların hesaplarında test edilmek üzere açılmıştır. Özelliğin kullanılarak paylaşıldığı Reelslarda takipçilerin içeriği görmemesi gerekirken gördüğü de gözlenmiştir. Halihazırda gelişme sürecinde olan Trial özelliği, yeni kullanıcılara ulaşmakta zorlanan hesaplar için oldukça iyi fırsatlar sunuyor.

Instagram Trial Özelliği Nasıl Kullanılır?

"</p

Instagram trial özelliği, şu anda herkes tarafından kullanılamamaktadır. Meta şirketi özelliği test ettikleri için özelliğin kullanım şekli zaman içerisinde değişiklik gösterebilir. Instagram trial, içerik üreticilerinin Reels videolarını paylaşırken kendilerini takip etmeyen kişilerden fikir almalarını sağlamaktadır. Bu sayede üreticiler yaratıcılıklarını geliştirebilir ve yeni projeler denemeye çalışırlar. Instagram trial özelliğini kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Reels videosu oluşturun.
  • Paylaşma ekranı gelene kadar talimatları izleyin.
  • Eğer sizde bu özellik bulunuyorsa “Deneme ya da Trial” yazan bölümü aktif hale getirin.
  • Paylaş butonuna basın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak kolay bir şekilde Instagram’da Trial özelliği ile Reels paylaşabilirsiniz. Reels videonuzu Trial olarak paylaştığınızda bu özelliğin aktif olduğunu yalnızca siz bilirsiniz. Takipçileriniz ise paylaştığınız gönderiyi göremez. Reels ızgarası bölümünde görünebilir ancak ana profilinizdeki bölüme herkesle paylaşmaya karar verince aktarılır.

Bazı takipçileriniz Reels videonuzu başka yöntemlerle görebilir. Örnek olarak farklı bir kullanıcı videonuzu takipçinize DM üzerinden gönderebilir. Bu şekilde takipçileriniz reels videosuna erişebilir.

Trial Reels Videolarını Herkese Açık Paylaşma

Trial Reels Videolarını Herkese Açık Paylaşma

Trial Reels videosu paylaştıktan sonra Reels videosunun nasıl bir performans gösterdiğini Reels analizlerinde görebilirsiniz. Oynatımlar, yorumlar, beğeniler ve paylaşımlar bu analizlerin içerisinde yer almaktadır. Eğer reels videonuzun iyi performans sergilediğini düşünüyorsanız herkese açık olarak paylaşabilirsiniz. Herkese açık olarak paylaştıktan sonra takipçileriniz de reels videonuzu görüntüleyebilecektir. Bu sayede hem erişim hem de etkileşim oranlarınızı arttırabilirsiniz. Trial reels videosunu herkese açık paylaşmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Uygulamayı açın.
  • Sağ alttaki profil simgesine basın.
  • Reels ızgarası bölümüne gidin.
  • Trial özelliğini kullandığınız videoya girin.
  • “Trial İstatistiklerini Gör” seçeneğine basın.
  • “Herkesle paylaş” seçeneğine dokunun.

Yukarıdaki adımları uygulayarak trial videolarınızı herkese açık bir şekilde paylaşabilirsiniz. Reels videolarınız artık ana profil ızgarasında da görüntülenebilir. Aynı zamanda takipçileriniz de gönderilerinizi zorlanmadan görebilir.

Trial Reels Videoları Otomatik Olarak Herkesle Nasıl Paylaşılır?

Trial Reels Videoları Otomatik Olarak Herkesle Nasıl Paylaşılır?

İlk 72 saat içerisinde iyi erişim alan ve performans gösteren reels videoları takipçilerinizle otomatik olarak paylaşılabilir. Ancak bu özelliği paylaşmadan önce aktifleştirmeniz gerekmektedir. Trial reels videolarını otomatik olarak herkesle paylaşmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Uygulamayı açın ve Reels videonuzu oluşturun.
  • “Paylaşma” ekranına gelene kadar ilerleyin.
  • Sonrasında Trial butonunun altındaki “Nasıl Çalışır?” seçeneğine basın.
  • “Herkesle Otomatik Olarak Paylaş” düğmesini aktif hale getirin.
  • Kaydetmek için “Anladım” seçeneğine basın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Instagram Trial reels videolarını otomatik olarak herkesle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek