Nasıl Yapılır?Youtube

Askıya Alınan YouTube Hesabı Nasıl Açılır?

YouTube’da her şey normal giderken bir anda kanalınızın askıya alındığı bilgisini aldınız ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. YouTube hesabının askıya alınması durumu Youtube içerik üreticilerinin en korktukları durumlardan bir tanesidir. YouTube hesabınız askıya alındığında öncelikle bu durumunu sorunsuz şekilde atlatabilmek adına panik yapmamanızı öneririz çünkü hesabınızı geri almanın bazı çözüm yolları var. Youtube hesabı kurtarma için sizlere bahsedeceğimiz adımları takip ederek YouTube hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Youtube Hesabı Neden Askıya Alır?

YouTube milyonlarca kullanıcının videolarını yayınladığı bir platformdur. Her sosyal medya platformunun kuralları olduğu gibi YouTube’unda bazı kuralları bulunmaktadır. Bazı kullanıcılar bu kuralları ihlal ederek videolarını yayınlayabiliyor. Bu durumda YouTube, hesabı detaylı şekilde inceleyerek, hesabı incelemeler sonucu askıya alabiliyor. Hesaplarının askıya alındığını gören kullanıcılar haliyle hesab neden askıya alınır sorusunu sorarak hesabın askıya alınma nedenlerini araştırıyor.

 YouTube hesabın askıya alınmasının birçok nedeni olabilir. YouTube kullanıcıların Topluluk Kurallarını ihlal etmeleri durumunda hesaplarını askıya alabilir. Bu ihlaller genellikle şiddet içeren içerikler, taciz, nefret söylemi, yanıltıcı bilgiler veya spam içeriklerini kapsamaktadır. Telif hakkı ihlalleri de hesabın askıya alınmasına neden olabilir. Bu nedenle YouTube’un politikalarına dikkat etmek ve ihlal etmemek oldukça önemlidir.

Askıya Alınan Youtube Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Askıya alınan youtube hesabı kurtarma için bazı çözüm yolları vardır. Daha önce hesabı askıya alınmış ve sonrasında hesabını kurtarmış birçok YouTube içerik üreticisine rastlamak mümkün. Öncelikle hesabınızın hangi nedenden dolayı askıya aldığını öğrenmeniz gerekiyor. Bu durumda ilk olarak, YouTube’un destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Genellikle “Yardım ve Geri Bildirim” veya “Destek” bölümlerinden destek ekibine ulaşabilirsiniz. Bu iletişim kanalı sayesinde hesabınızın neden askıya alındığını anlayabilir ve youtube hesabı kurtarma çözümleri üretebilirsiniz.

youtube askıya alınan hesap

Topluluk Kurallarının İhlaliyle Kapatılan Youtube Hesabı Nasıl Kurtarılır?

YouTube kanalının topluluk ihlalleri ile kapatılması en yaygın Topluluk kurallarının ihlaliyle kapatılan bir youtube hesabı kurtarma bazen karmaşık bir süreç gibi görünse de aslında doğru adımlar izlendiğinde oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle hesabınızın hangi kuralı ihlal ettiğini belirlemelisiniz. YouTube’un size gönderdiği bildirimleri dikkatlice izlemelisiniz. Eğer ihlalin nedeni açık şekilde YouTube tarafından size iletildiyse içeriğinizi düzenleyin ya da kaldırın. İhlali tekrarlamaktan kaçının. 

Daha sonra, YouTube’un resmi itiraz sürecini kullanarak youtube hesabı kurtarma için adım atın. YouTube topluluk kural ihlali ile hesabı askıya alsa bile bazen yanlışlıkla da hesabı askıya alabilir. Bu nedenle hesabınızın neden askıya alındığını belirten bir itiraz oluşturun ve durumu açıklayın. YouTube’un içerik değerlendirme ekibi itirazınızı değerlendirerek hesabınızın durumunu tekrar gözden geçirecektir.

Son olarak süreci takip edin. YouTube’un cevap verme süreci zaman alabilir. İtirazınızın sonucunu beklerken topluluk kurallarına uygun içerik oluşturmaya devam edin ve aynı hatayı tekrarlamaktan kaçının.

Youtube abone hilesi aracı ile ücretsiz abone sayınızı hızlıca arttıralabilirsiniz.

Telif Hakkı İhlalinden Kapatılan Youtube Hesabı Nasıl Kurtarılır

YouTube hesabınızın yanlış bir kararla telif hakkı ihlali nedeniyle askıya alındığını düşünüyorsanız hemen harekete geçmelisiniz. YouTube’a bir yanlışlık sonucu hesabın askıya alındığını belirten detaylı bir bildirimde bulunmalısınız. Youtube askıya alınan hesap için sizden bazı bilgiler isteyecektir. Sürecin uzamaması için YouTube’un sizden isteyebileceği içerikle ilgili tüm bilgileri YouTube’a iletmelisiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak süreci başlatabilirsiniz.

  • YouTube Studio’dan hesabınızı açın. 
  • Soldaki menüde “İçerik” sekmesine tıklayın. Filtreleme seçeneği ile “Telif Hakkı Talepleri” bölümüne tıklayın.
  • Kısıtlamalar sütununda bulunan “Telif Hakkı Hak Talebi” bölümüne gelin ve “Ayrıntıları Göster” sekmesine geçiş yapın.

Buradan içeriğinizle alakalı olan tüm bilgileri alın. Daha sonra tekrardan “İçerik” sekmesine gelin. Filtreleme seçeneği ile “Telif Hakkı Talepleri” bölümüne tıklayın. Telif verilmiş olan videoyu bulun. Telif hak talebine gelin “Ayrıntıları Göster” diyerek işlemlerden “İşlem Seç” butonuna tıklayın. “Karşı Bildirim Gönder” seçeneğini seçin. Burada size ait olan bilgileri girin. Açık adresinizi ve tam adınızı doğru yazdığınızdan emin olun. Bilgileri eksiksiz bir şekilde girdikten sonra “Gönder” seçeneğine tıklayın. 

Böylelikle YouTube’a karşı talebinizi iletmiş olursunuz. Youtube hesabınızı inceledikten sonra tekrar açılıp açılmayacağına karar verir. Hesabınızın yanlış kararla kapatıldığını düşünüyorsanız, iletmiş olduğunuz talep incelendiğinde YouTube bu durumu fark edecektir. Yukarıda bahsettiğimiz çözüm yolları ile youtube hesabı kurtarma işlemi bu kadar kolaydır.

YouTube platformunda hesap askıya alma gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız YouTube topluluk kurallarını detaylı şekilde incelemeniz gerekiyor. Nadir de olsa YouTube’un hesabınızı yanlış gerekçe ile askıya alması durumunda zaman kaybetmeden YouTube ile iletişime geçin. YouTube’un cevap verme sürecinin birkaç gün veya daha uzun sürebileceğini unutmayın. Süreci takip ederek YouTube hesabınızın askıya alınmasını çözebilir ve youtube hesabı kurtarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İnstaavm ile Büyük Youtube Kanallarına Sahip Olun

Instaavm, YouTube kanalınızın hızlı şekilde büyümesini sağlayan hizmet sağlayıcıdır. Instaavm YouTube hizmeti, kanalınızın takipçi sayısının artmasında, videolarınıza yapılan beğeni ve yorumların artmasında büyük rol oynar. YouTube kanalınızı büyütmek gibi bir amacınız var ise Instaavm YouTube hizmetlerine sitemizden göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek