InstagramNasıl Yapılır?

Instagram Aktiflik (Son Görülme) Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram’da dolaşırken sizi kimlerin çevrimiçi gördüğünü kontrol edebilirsiniz. Instagram son görülme kapatma özelliğini kullanarak da uygulama içerisinde olduğunuzu diğer kullanıcılardan gizleyebilirsiniz. Birçok kullanıcı Instagram son görülme kapatma nasıl yapılır, sorusunu sormaktadır. Bu işlemleri yapmak oldukça kolaydır. İçeriğimizde aktiflik kapatma nasıl yapılır hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Instagram Son Görülme Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram Son Görülme Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram son görülmenin bir diğer ismi de aktifliktir. Instagram’a girdiktikten sonra herhangi birisi tarafından rahatsız edilmek istemezseniz son görülmenizi kapatabilirsiniz. Aktifliği kapattıktan sonra Instagram takipçileriniz ne zaman çevrimiçi olduğunuzu göremez. Instagram görüldü bilgisi siz tekrar aktif hale getirmediğiniz sürece diğer kullanıcılara iletilmez. Ancak eğer son görülmenizi kapatırsanız diğer kullanıcıların da ne zaman aktif olduğunu göremezsiniz. Instagram algoritması buna izin vermez. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak Instagram hesabınızın son görülmesini kolay bir şekilde kapatabilirsiniz.

Android ve iPhone Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram uygulaması mobil cihazlarda sıkça kullanılmaktadır. Android ve iPhone cihazlardan Instagram son görülmesini kapatmak isteyen kullanıcılar aşağıdaki adımları izleyebilir:

  1. Cihazınızdan Instagram uygulamasına girin.
  2. Sağ alttaki “Profil” simgesine basın.
  3. Sağ üstte yer alan “üç çizgi” simgesine basın.
  4. “Mesajlar ve Hikaye Yanıtları” bölümüne gidin.
  5. Açılan sayfada “Hareket Durumunu Göster” sekmesine girin ve butonu pasif hale getirin.
  6. Sonrasında “Okundu Bilgisini Göster” bölümünden karşınıza çıkan butonu pasif hale getirin.

Yukarıdaki adımları uygulayarak kolay bir şekilde Instagram son görülmenizi kapatabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram Son Görülme Kapatma

Instagram son görülme genelde mobil cihazlar üzerinden kapatılmaktadır. Ancak bazı kullanıcılar bilgisayardan da Instagram aktifliğini kapatmak isteyebilirler. Bilgisayardan Instagram son görülme özelliğini kapatmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram’a giriş yapın.
  2. Sol altta yer alan “Daha Fazla” seçeneğine basın.
  3. Ardından “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  4. Karşınıza gelen sayfada “Mesajlar ve Hikaye Yanıtları” bölümüne girin.
  5. “Hareket Durumunu Göster” bölümünden butonu kapalı hale getirin.

Yukarıdaki işlemleri uygulayarak Instagram son görülme özelliğini kapatabilirsiniz. Hem telefondan hem de bilgisayar üzerinden bu işlem oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlemleri yaptığınızda Instagram kullanıcıları çevrimiçi olup olmadığınızı göremez.

Eğer bu özelliği kapatmazsanız DM’den mesaj yazarken konuştuğunuz kişi sizi “Yazıyor” şeklinde görmektedir. Instagram okundu bilgisi kapandıktan sonra yazışmalarınızda karşı taraf ne zaman yazdığınızı göremez.

Instagram Aktiflik Kimler Görebilir?

Android ve iPhone Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram’da aktifliğiniz açık olduğunda takipleştiğiniz ve mesajlaştığınız kişiler en son ne zaman aktif olduğunuzu görebilir. Bunların dışında hiçbir Instagram kullanıcısı çevrimiçi durumunuzla ilgili bilgi edinemez. Eğer o sırada aktif olursanız DM bölümünde profil fotoğrafınızın yanında yeşil bir nokta belirir. Bu simge çevrimiçi olduğunuzu karşı tarafın anlaması için yapılmaktadır. Eğer son görülme özelliğini kapattıysanız hiçbir Instagram kullanıcısı aktif olduğunuzu göremez.

Instagram Son Görülme Kaç Gün Sürer?

Instagram son görülme özelliği birkaç gün içerisinde farklı şekillerde gözükebilir. Instagram’ın aktiflik durumları şu şekildedir:

  • Şu Anda Aktif: Bu durum gerçekleştiğinde profil fotoğrafının yanında yeşil bir nokta gözükür. Karşınızdaki kişi Intagram’da çevrimiçi olduğunuzu bu şekilde anlayabilir. Aynı zamanda eğer 5 dakika aktif olmasanız bile çevrimiçi gözükürsünüz.
  • Dakika/Saat Önce Aktifti: Kullanıcının bir süre önce Instagram’da aktif olduğunu belirtir. 5 dakika ve 8 saat aralığında bu durum gözükür.
  • Bugün Aktif: Gün içerisinde belli zamanlarda uygulamaya giriş yapıldığını belirtir. 8-24 saat aralığında uygulama kullanılmadığında bu durum gözükür.
  • Dün Aktifti: Kullanıcının gün içerisinde uygulamaya girmediğini belirtir. 24 – 48 saat aralığında Instagram’da aktif olmadığında bu durum gözükür.

Yukarıdaki yer alan durum özelliklerini göz önünde bulundurarak karşınızdaki kişinin ne zaman uygulamada aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek