Instagram

Instagram Hikaye Yorum Özelliği

Instagram gönderiler ve hikayeler arasında çok net ayrımlar bulunmaktadır. Instagram’da paylaştığınız gönderiler siz manuel olarak silene kadar profilinizde kalır. Ayrıca gönderiler, insanların profilinizi tekrar ziyaret ettiğinde görünmesini istediğiniz fotoğraf ve videolardan oluşmaktadır. Diğer bir yandan hikayeler paylaşıldıktan 24 saat sonra silinmektedir. Bu sayede hızlı ve eğlenceli paylaşımlar yapmaya uygundur. Instagram, son zamanlarda hikayeleri geliştirmek için çalışmalara başladı. Hikayelere yorum özelliği de son güncellemelerde kullanıcıların en beklediği özelliklerden bir tanesi haline geldi.

Instagram Hikaye Yorum Özelliği Nedir?

"</p

Instagram hikayeleri, yıllardır kullanıcıların sıkça kullandığı araçlardan bir tanesidir. Son gelen Instagram güncellemesi ile birlikte hikayelere verilen yanıtlarda bir değişiklik yaşanmıştır. Artık kullanıcıların hikayelerine yorum gönderebileceksiniz. Bıraktığınız yorumlar da hikaye profilde gözüktüğü süre boyunca kalmaya devam edecek. Bu şekilde kullanıcıların birbirleri ile iletişimleri daha güçlü hale gelir. Aynı zaman hesapların etkileşim oranları da yükselir.

Instagram hikayeleri gönderilere kıyasla çok daha aktif kullanılmaktadır. Uygulamanın yetkilileri de hikayelere, diğer araçlardan daha fazla önem vermektedir. Instagram hikayelere yorum gönderme özelliği özel yorumların kaldırılacağı anlamına gelmez. Mesaj Gönder butonunu kullanarak DM’lerde görüşlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Instagram hikaye yorum özelliği ile birlikte hikaye yayında kalmaya devam ettiği sürece yorumlar herkese açık olarak gözükebilir. Bu yorumlar kullanıcı tarafından tekrar paylaşılabilir ve diğer kullanıcıların yorumlarına da göz atabilirsiniz.

Son zamanlarda Instagram birçok yeni özelliği güncellemelerle birlikte kullanıcılara sunmaya başladı. Profile müzik ekleme, gönderilere metin ve çıkartma ekleme özellikleri de herkese açık bir şekilde kullanıma sunuldu.

Instagram Hikaye Yorum Özelliği Nasıl Kullanılır?

hikaye

Instagram hikayelerine yorum bırakmak için izleyeceğiniz adımlar oldukça kolaydır. Hikaye yorum özelliğini kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz.

  1. Instagram’ı açın.
  2. Herhangi birinin hikayesine dokunun.
  3. Sol altta bulunan yeni yorum simgesine basın.
  4. Eğer ilk kez bu özelliği kullanıyorsanız açıklama penceresi karşınıza çıkabilir. Bu pencereyi kapatıp devam edin.
  5. Yorumunuzu yazdıktan sonra mavi oka basarak işlemi tamamlayın.

Yukarıdaki işlemleri uygulayarak Instagram hikaye yorum özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak eğer yorum simgesini görmüyorsanız kullanıcı hikayenin yorumlarını devre dışı bırakmış olabilir. Devre dışı bırakma sayesinde kullanıcılar sadece kendilerini takip eden kişilerin yorum yapmasına olanak tanır. Bu özelliği Instagram’ın içinden etkinleştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Profilinize gidin.
  2. Sağ üstteki 3 çizgi simgesine basın.
  3. “Mesajlar ve Hikaye Yanıtları” bölümünden “Hikaye Yanıtları” sekmesine basın.
  4. Buradan “Herkesten Hikaye Yanıtlarına İzin Ver” seçeneğini seçebilirsiniz. Aynı zamanda kısıtlamak için diğer seçenekleri de kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Instagram hikaye yorum özelliğini dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek