InstagramNedir?

Instagram Ne Kadar İnternet Yer?

Günümüzde insanların internete bağımlı hale gelmesinin en başlıca sebepleri arasında sosyal medya gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki insanlar günde ortalama 7 saat 57 dakikasını internette geçirmektedir. İnternette bu kadar fazla zaman geçirildiğinden dolayı da kullanılan kota miktarı da artmaktadır. Böyle bir durumda insanların kullandığı internetin miktarının yeterli gelip gelmeyeceğini bilmek büyük önem taşımaktadır.

Instagram İnternet Kullanımı Nasıl Öğrenilir?

instagram

Instagram uygulaması internet kullanımı açısından en çok veri yiyen sosyal medya uygulamalarından bir tanesidir. Birinci sırada YouTube gelirken Instagram 2. sıradadır. Instagram’ın ne kadar veri kullandığını öğrenmek mobil veriyi sıklıkla kullanan kişiler için oldukça önemlidir. Instagram internet kullanımlarını öğrenmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

iOS için

  1. Telefonunuzun “Ayarlar” menüsüne girin.
    ayarlar
  2. “Hücresel” sekmesine basın.
    hücresel
  3. Aşağıda yer alan “Hücresel Veri” bölümünü inceleyin.
  4. Burada Instagram’ın ne kadar internet kullandığını görebilir ve öğrenebilirsiniz.

Android için

  1. “Ayarlar” bölümüne gidin.
  2. “Uygulamalar” kategorisine basın.
  3. “Instagram” uygulamasını seçin.
  4. Burada Instagram’ın ne kadar internet kullandığını görebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Instagram uygulamasının ne kadar veri kullandığını görebilirsiniz.

Instagram takipçi hilesi ile Instagram ücretsiz takipçi elde edin! Sınırsız takipçi hilesi tamamen şifresiz ve güvenli olarak profilinizi geliştirmeye yardımcı olur.

Instagram Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Instagram üzerindeki medya içerikleri yüksek miktarda veri kullanmaktadır. Ancak bu kullanılan verileri azaltmanın yolları bulunmaktadır. Şu adımları izleyerek siz de Instagram veri kullanımınızı azaltabilirsiniz:

  1. Instagram’a giriş yapın.
  2. Profilinizi açın.
  3. Sağ üstte yer alan 3 çizgiye dokunun.
  4. Aşağıda yer alan “Medya Kalitesi” sekmesine basın.
  5. “Daha az hücresel veri kullan” butonunu aktif hale getirin.

Dünya üzerindeki en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram’da veri kullanımını azaltmak için yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Instagram Ne Kadar İnternet Tüketir?

Instagram ne kadar internet tükettiğini net bir şekilde belirlemek imkansızdır. Ancak veri izleme özelliğini kullanarak Instagram’da geçirilen 5 dakikanın yaklaşık olarak 33 MB veri kullandığı belirlenmiştir. Aynı zamanda Instagram’ı 1 saat kullanmak için gerekli olan verinin de 400 MB olduğu bu şekilde ortaya çıkmaktadır.

Instagram yer alan videoların çoğu 60 saniye ve daha azından oluşmaktadır. Aynı zamanda videoların kalitesi de YouTube’a kıyasla çok daha düşüktür. Bundan dolayı tüketilen veri de minimum seviyede olacaktır. Instagram’a video yüklemek istediğinizde 5 Mbps gibi bir internet hızı yeterli olacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek