InstagramNasıl Yapılır?

Instagram Hikayeler Bölümü Nasıl Gizlenir?

Instagram uygulaması günden güne daha da gelişerek kullanıcılara özelliklerini sunuyor. Instagram uygulamasında gün içerisinde birçok kullanıcı gönderi, hikaye paylaşarak eğlenceli içerikler oluşturuyor. Instagram’da paylaşımlarımızı takip ettiğimiz bazı kullanıcılardan gizlemek isteyebiliriz. Instagram hikaye ayarlarından belirli kullanıcılara instagram hikaye bakma alanını gizleyebilirsiniz. Sınırsız özelliği olan Instagram uygulamasında kişiselleştirme özellikleri sayesinde birçok kullanıcı hikayelerini istedikleri kullanıcılardan gizleyebiliyor.

Instagram Hikayeler Bölümü Özellikleri Nelerdir?

Paylaşım yaptıktan sonra 24 saat ulaşılabilir olan kısa paylaşım türü instagram hikaye özelliğidir. Instagram hikayelerde ister fotoğraf, ister video paylaşabilirsiniz. Instagram hikayeler bölümüne anlık video, fotoğraf çekebilir ya da film rulosunda bulunan seçtiğiniz fotoğraf, videoları paylaşabilirsiniz. Instagram hikayeler bölümünde birçok özellik bulunmaktadır. Kısaca bu özelliklerden bahsedelim.

Oluştur

Instagram uygulamasında ana sayfadayken ekranı parmağınızla sağa kaydırdığınızda sağ kısımda “Oluştur” yazısını görürsünüz. Oluştur seçeneğine dokunduğunuzda Instagram uygulamasının size sunduğu taslaklar ile Instagram hikaye oluşturabilirsiniz.

Boomerang

Hikaye bölümündeyken “Boomerang” seçeneğine dokunduğunuzda hareketli kısa videolar oluşturabilirsiniz. Daha sonra oluşturduğunuz Boomerang üzerinden düzenlemeler yapabilirsiniz.

Yerleşim

Hikaye alanında “Yerleşim” seçeneğine dokunarak, çoklu fotoğrafları tek ekranda paylaşabilirsiniz. Instagram Izgara seçeneklerinden istediğinizi seçerek ikili, üçlü, altılı paylaşımlar yapabilirsiniz.

Eller Serbest

Hikaye alanında “Eller Serbest” seçeneği ile telefona dokunmadan kısa videolar seçebilirsiniz. Telefonu sabitledikten sonra Eller Serbest seçeneğine dokunarak videoyu başlatabilirsiniz.

Çift Kamera

Instagram hikaye alanında “Çift Kamera” seçeneğine tıklayarak ön kamera ve arka kamerayı aynı anda aktif edebilir, bu sayede çift kameradan aynı anda video çekebilirsiniz.

Bu özelliklerin dışında Instagram uygulamasının sunduğu taslakları kullanarak eğlenceli videolar, fotoğraflar çekebilirsiniz.

İnstagram hikayelerinizin etkileşimini arttırmanız için, instagram hikaye görüntülenme satın al paketimizi inceleyebilirsiniz.

Instagram Hikayeler Bölümü Gizleme Özelliği Neden Yapılır?

Instagram sosyal medya platformlarında bazı durumlarda paylaşacağımız hikayeleri belirli kişilere göstermek istemeyiz. Tam olarak bu konudan dolayı Instagram geliştirmiş olduğu instagram hikaye gizleme özelliği ile kullanıcıların beğenisini topladı. Instagram kullanıcıları instagram hikaye izleme ayarlarından diledikleri kişiye hikayesini gizleyebiliyor.

instagram hikaye gizleme

Instagram Hikayelerimi Nasıl Gizlerim?

Instagram’da hikaye gizleme oldukça basit bir işlemdir. Instagram hikaye gizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Profilinizi açın.
  • En üst sağ köşede bulunan üç çizgiye dokunun.
  • İçeriklerini kimler görebilir alanında “Hikayeyi ve canlı videoları gizle” seçeneğine dokunun.
  • “Hikayeyi ve canlı videoları bu kişilerden gizle.” seçeneğine dokunun.
  • Açılan kişi listesinden hikayenizi gizlemek istediğiniz kullanıcıları seçin.
  • En üst sağ köşede bulunan “Bitti” seçeneğine dokunun.

Instagram Hikayeler Bölümü Toplu Gizleme Özelliği Var mıdır?

Instagram hikayeler bölümünde toplu olarak gizleme gibi bir özelliği bulunmamaktadır. Instagram’da uygulamasında instagram hikaye bölümü gizleme işlemi tek tek yapılmaktadır. Hikayeleriniz gizlemek istediğiniz kullanıcıları seçerek gizleme işlemi yapabilirsiniz.

Instagram Hikayeleri Gizleyemiyorum Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram hikaye özelliğini kullanabilmeniz için Instagram uygulamasının güncel olması gerekiyor. Öncelikle uygulamanızın güncel olduğundan emin olmalısınız. Eğer uygulamanız güncel ise ve sorun devam ediyorsa, klasik yöntem olan uygulamayı silip tekrar yüklemeniz önerilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Whatsapp Destek